Fiatal tervezőgrafikus művészekkel együttműködve a Budapest Tunning program keretében, a Budapest Brand egy közösségi teret alakított ki a budapesti Liszt Ferenc téren. E.T.A. Hoffmann meséje elevenedik meg itt, a Diótörő. Az installáció egészen 2023. január 6-ig, Vízkeresztig lesz látható.

  Interaktív térelemek és bútorok, köztük egy igazi zenedoboz segít felidézni annak, aki ismeri és megismerni annak, aki még nem hallott a történetről. A karácsonyi ajándékok között egy kislány talál egy vitézt mintázó diótörőt, a sérült babát ápolja, és ez a kedvence lesz.

Török Georgina, a projekt művészeti vezetője elmondta, bíznak abban, hogy szeretni fogják a látványt a városlakók. A FabLab Budapest aktív résztvevője a terézvárosi életnek, és ezért nem volt kétséges, hogy ebben a kerületben lesz a helye ennek a térelemnek. A gyártási dokumentáció nyílt forráskódú, azok városléptékűvé téve, megfelelő eszközök birtokában bárhol megépíthetőek.

December 19-én 17 órától a Gyemekkönyvtárban Varró Dániel Diótörő verses meseváltozatát olvassák fel, és kézműves foglalkozásra várják a gyerekeket.

Hajós