A vadállatok nem ismerik a határokat Kenya és Tanzánia között. Egész évben vándorolnak arra, ahol várhatóan élelmet és vizet találnak. Átkelnek gyors vizű és veszélyes folyókon, nagy síkságokon. Ezen a folyamatos úton mintegy másfél millió gnú, 300 ezer zebra, gazellák és kisebb zsákmányállatok ezrei vesznek részt. A ragadozók „gondoskodnak” arról, hogy csak a teljesen erős és egészséges példányok éljék túl; az oroszlán, a hiéna, a leopárd és a krokodilok elvégzik a kiválasztást, a gyengébbek felfalását.

  Rejtély, hogy a gnú csordák hogy találják meg a helyes irányt. A szakértők szerint az időjárás vezeti őket, az esőzés, és annak következtében a legelők. A gnú 50 kilométerről megérzi az eső illatát. Minderről az Utazz Afrikába utazási iroda szakértő csoportvezetőitől tudhat meg sok érdekességet a turista. Számtalan különleges kalandra, esetleg üdüléssel egybekötve, számíthatnak a szafari és a fotózás szerelmesei Tanzániában a Kilimandzsáró 5895 méter magas csúcsa árnyékában, és Kenyában a Nagy-Hasadékvölgy mentén, a legnagyobb vadak, vagy a legszínpompásabb madarak révén.

Az Afrika Másként Alapítvány programjai során a hiedelmek és szokások tárgybemutatóval egybekötött előadásain mesél mágiáról, vuduról és fétisekről, a földrész érdekességeiről.

Hajós Anna