Új multifunkcionális rendezvény és sportközpont nyílt április 19-én, Székesfehérváron. Ez az idei turisztikai szezon legjelentősebb újdonsága. A megyeszékhely legpazarabb, modern építészeti alkotása, ahol izgalmas programokkal várják a látogatókat, bérelhető konferenciatermeik pedig az üzleti partnereket.

Május 1-ig közönségkorcsolyázásra hívják a látogatókat a meghirdetett időpontokban, majd május 1-én Aréna bulival búcsúztatják a jeget. Azután lesz májusban nagyszabású musicalshow, júniusban pedig a Quimby együttes érkezik ide.

   A teljes épület alkalmas rendezvények, vásárok, tanácskozások, előadások és bemutatók számára. Lehetőséget nyújtanak sport-, és kulturális események megtartására. Hatezer férőhelyéből 1500 olyan mobil lelátón helyezkedik el, amelynek a mozgatásával növelhető a küzdőtér nagysága, más esetben további 2200 szék helyezhető el a küzdőtéren. A ház energiatakarékos, talajszondából nyert energia biztosítja a hűtést, fűtést. Csekély a zajkibocsátás, sem a külső, sem a belső terekben nem hallatszik a gépészeti berendezések működése.

Az Alba Aréna további előnye, hogy könnyen megközelíthető mind Budapestről, mind a Balatontól. Az M7-es autópályáról az agárdi leágazásról pár percnyi autóútra található az impozáns épület, jelentős autóparkolójával. Mindemellett bekapcsolódott Székesfehérvár közlekedésébe is, autóbuszjárat érinti.

Hajós Anna

Fotó: szekesfehervar.hu