Hangulatos karácsonyi díszbe öltözött Szombathelyen egy autóbuszmegálló, amely az adventre hangolódó utasokra vár. A buszváró december végéig a Fő tér felöli oldalon egy plüsskanapéval lepi meg az erre járókat, felette fotó van karácsonyfával, ajándékokkal, kedves meglepetésként. A másik érdekességként karácsonyi égősorokkal, girlandokkal és fagyönggyel feldíszített, adventi városnéző busz indul, másfél órás útja során a 100 évvel ezelőtti Szombathely történetét eleveníti fel patinás épületeivel és karácsonyi szokásaival. Mosolyra késztető történetek, finomságok és élmények, apró meglepetések várják az utasokat. Még december 20-án 17 órakor gördül ki a Ventoura Travel jóvoltából a jármű az MMIK parkolójából.

  A gyerekek jelképesen postázhatják karácsonyi kívánságaikat az Északi sarkra, egyenesen a Mikulásnak. A szombathelyi Tourinform Irodában lehet „feladni” a borítékolt levelet, kérni bélyeget és pecsétet, és bedobni a Mikulás postaládájába. A többiről a manók gondoskodnak. A szülők bármikor megleshetik a titkos vágyakat. A Mikulással személyesen is találkozhattak a gyerekek december 9-én.

A Savaria Tourizmus Kft. minden évben meghirdetett nyereményjátékára, a Savaria Kalendáriumra idén is sor került. A nyereményjáték december 24-ig tart, és a városra vonatkozó kérdésekre adott helyes válasz után a másnapi sorsoláson prémium kategóriás bort, adventi asztali díszt, vacsorautalványt, vagy koncertjegyet lehet nyerni. (https://www.facebook.com/savariaturizmus)

Hajós Anna