A hazai turisztikai piac meghatározó szereplője a N-U-R Neckermann utazás szolgáltató Kft. 1993-ban alakult meg, támaszkodik az anyavállalat, a Thomas Cook nemzetközi cégcsoport szolgáltatási hátterére, amely egyúttal garancia közel 180 éves sikeres múltjával az utazni vágyók számára. Napjainkban a Neckermann Magyarország 26 saját irodával, 400 franchise, vagy partner irodával, valamint online szolgáltatásával lefedi az ország teljes területét. Sikerük titka, hogy figyelembe veszik a hazai utazóközönség szokásait, igényeit. Fontosnak érzik a nyomtatott kiadványok megjelentetését is, amelyeket folyamatosan megújítanak. Nem véletlen, hogy jelszavuk: minőség – szolgáltatás – megbízhatóság.

Bár még a nyár közepén tartunk, az utazási iroda már régen elkészült őszi-téli útjaival, különleges ajánlataival. Erről kérdeztük dr. Szvoboda János cégvezetőt:

– Annak érdekében, hogy minden utasigényt ki tudjunk elégíteni, folyamatosan bővítjük a desztinációk körét. Rendkívül népszerű a Kanári szigetek, illetve számos közeli mediterrán desztináció, amelyek mit sem veszítenek vonzerejükből a nyár végeztével, sőt! Sokan kihasználják az őszi szünetet, hogy élvezzék a nyári nap utolsó sugarait és a városlátogatások időszaka is ősszel köszönt be igazán. Nagy számban veszik Barcelona vagy Róma nevezetességei felé az irányt egy-egy hosszú hétvégén. Úgy alakítjuk kínálatunkat, hogy mind a családok mind a párok igényeinek megfeleljen, gyerekekkel az utasaink körülbelül 45 százaléka utazik, a párok pedig az utasok 55 százalékát teszik ki.

– Mennyire vonzóak ilyenkor az Európán kívüli országok?

– A tél beköszöntével egyre több utasunk vágyik a nyárba, amit főként az egzotikus desztinációk széles tárháza hivatott kiszolgálni és egyre élénkebb az érdeklődés az ünnepi időszakra is. Az egzotikus utak közül idén a hangsúlyt egyrészt a Karib-térségre helyezzük, ahol hosszú, pálmákkal szegélyezett, álomszép strandok, türkizkék tenger várja az utazókat. Sokoldalúsága és kedvező ár-érték arányú szállodák népszerűsége miatt kiemelt fontosságú Thaiföld is a kínálatunkban, amely talán az egyik legismertebb úti cél a magyar utazók körében az egzotikus üdülések kapcsán. Hangsúlyoznánk még az Egyesült Arab Emirátusokat és azon belül főként Dubai-t, amely az elmúlt időszak sláger desztinációjává vált. A legnagyobb érdeklődés a téli időszakban a Dominikai Köztársaság, Kuba, Mexikó, Mauritius, Seychelle-szigetek és Maldív-szigetek tengerpartjait övezi.

– A téli sportok kedvelőinek mit ajánlanak?

– Természetesen a klasszikus téli pihenés kedvelőinek is van ajánlatunk, hiszen számos síparadicsomba utazhatnak velünk. A legtöbb utasunk Ausztriába és Olaszországba utazik, de ezek mellett szerepel még Szlovákia is, valamint Franciaország.  Ausztria a legkedveltebb, mivel az ott található síterepek megközelítése a legjobb, illetve változatos, minden tudásszintnek megfelelő sípályák várják az utasokat szinte minden régióban. Európa legkedveltebb síterepeire kínálunk szálláslehetőségeket minden kategóriában, igény szerint választható egyszerűbb berendezésű apartman, középkategóriájú panzió vagy szálloda, illetve számos luxusszálloda is foglalható a Neckermann-nál.  Nagyon sok szállodában van igényes wellness-részleg, animációs program, gyerek-klub vagy egyéb fakultatív programlehetőség, úgyhogy szinte mindenki megtalálja a számára kedvező elfoglaltságot.

– Önökkel hová lehet hajózni?

– A hajós programok változatlanul népszerűek. Az őszi időszak az egyik legjobb a mediterrán világ csodás városainak felfedezésére, a hőmérséklet már kellemes sétákat tesz lehetővé, ugyanakkor a hajó fedélzetén válogathatunk a számos medence és meleg vizes jacuzzi közül, sőt a rossz idő ellen is biztosítva vagyunk, hiszen fedett medencék is rendelkezésünkre állnak. Az őszi csoportos hajóútjaink közül kiemelném többek között a Barcelona, Lisszabon és Hamburg érintésével a mediterrán utakat, de hajózhatunk Gibraltár érintésével Casablancába vagy Málta és Korzika szigetére is. Téli időszakban rendkívül népszerű a Karib térség és az arab világ kincseinek felfedezése, ahová most a vadonatúj MSC Bellissima fedélzetén utazhatunk.

– Van itt is újdonság?

– Igen. Az eddigi hajóutakon felül két új hajótársaság kínálata is elérhető az őszi-téli szezontól.  Az egyik a Dél-Olaszország székhelyű Costa, mely Európa egyik vezető hajótársasága. A fedélzeti létesítmények, a szórakozási lehetőségek és a gyerekkedvezmények a családosok számára a legkedvezőbbek. Útvonalkínálatukban szerepel a Földközi-tenger, Karib szigetvilág, Indiai-óceán, Perzsa-öböl, Észak-Európa, Távol-Kelet; ezzel a csoportos hajóutat kereső utasaink számára is új desztinációk váltak elérhetővé. 2020 telén utasainknak lehetősége nyílik megismerni és felfedezni Délkelet-Ázsia színe javát szilveszterkor, a Karib térség legkedveltebb szigeteit és a mediterrán térség népszerű kikötővárosait a Costa Favolosa, Costa Luminosa, valamint a Costa Fortuna hajókkal.

– És melyik a legkülönlegesebb hajóút?

– A távoli egzotikus és különleges desztinációk iránt érdeklődők számára ajánljuk egyéni hajóútjainkat a Princess hajótársaság fedélzetén, ők főként a nyugalomra vágyó párokat igyekeznek kiszolgálni exkluzív szolgáltatásaikkal. Többek között az új-zélandi nemzeti parkok és Fiji érintetlen fehér homokos partjaira is eljuthatunk a Princess hajók fedélzetén. Azoknak pedig, akik valami igazán egyedülálló, életre szóló élményre vágynak, ajánljuk a Dél-Amerikát körül hajózó expedíciós utunkat az Antarktisz érintésével.

Hajós Anna