A vásárosnaményi Tisza-parton, Márokpapiban, Csarodán és Betegdarócon várja a kicsiket és nagyokat a beregi mesevilág. Július 15. és 17. között, második alkalommal, egyszerre több helyszínen rendezik meg a Bergengócia Mesefesztivált. Ez alatt a három nap alatt minden a meséről szól.

Bámulatos hangulatot varázsolnak majd a gólyalábasok, mutatványosok, zsonglőrök, utca-, és bábszínházasok. A gyerekek kincseket kereshetnek, megoldhatnak rejtélyeket. Lesz meselabirintus, lehet sárkányhajóval közlekedni a nyugodt vizű Tiszán, hőlégballonnal pedig a magasba repülni, onnan csodálni a Bereg természeti szépségeit.

Az étkek utcája igazi gasztronómiai élményt kínál a Felvidék, Kárpátalja és Erdély konyháiból. Lesz kirakodóvásár, jönnek határon túli magyar zenekarok. Charlie és Ruzsa Magdi koncertjei fantasztikus hangulatot ígérnek, ahogy a kárpátaljai Kokas Banda táncháza is. Találkozhatnak középkori lovagokkal, hercegnőkkel, részt vehetnek interaktív játékokban. Zuárd vezér jurtája igazi honfoglaláskori történelmi időutazást ígér kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.

A szervezők a fesztivál bevételéből a háború menekültjeit kívánják támogatni.

Hajós Anna