A Magyar Bor Akadémia idén ünnepli alapításának 30. évfordulóját. 168 fős tagsága most tartotta elnökségének tisztújítását. Az új elnöknek Koch Csabát választották, akinek a Hajós-Bajai és a Villányi borvidéken van borászata. 150 hektáron gazdálkodik, 40 fajta minőségi és prémium bort készít. Mint a Bor és Piac megírta, 2014-ben elnyerte az „Év pincészete”, 2019-ben az „Év bortermelője, valamint a „Legjobb európai borászat” címet. Kiemelkedő minőségűek a bioborai, valamint a cserszegi fűszerese és a Kadarkája. Újabban a bioborok mellett frissen préselt gyümölcslevet is készít.

Az elnökség tagjai: Dr. Kállay Miklós tiszteletbeli elnök, Taschner Kurt István főtitkár, Balla Géza alelnök, Bock József alelnök, Gálné Dignisz Éva alelnök, Nyitrainé dr. Sárdy Diána alelnök, Nyúlné dr. Pühra Beáta alelnök, Vesztergombi Csaba alelnök, és Dr. Zelnik József alelnök.

Hajós