Szakmai konferencia az Utazás Kiállítás keretében a turisztikai szakkönyvekről és a történetmesélés erejéről a desztinációmarketingben

A 2024. február 22-25. között megrendezésre kerülő Utazás+ Kiállítás keretében szakmai konferencia várja az érdeklődőket. Az eseményre 2024. február 23-án kerül sor a Hungexpo A pavilon AI. Galéria 106. teremben. A 11:00 órakor kezdődő program témája a könyvek, a történetmesélés és a turizmus kapcsolata. A konferencia az Utazás Kiállítás belépőjével szabadon látogatható.

Az Utazás Kiállítás második napján éveken keresztül az egészségturizmus volt a szakmai konferencia témája. Idén a szervezők régi álmukat valósítják meg, a könyvek és a turizmus kapcsolatát járják körbe, de az egészség, az akadálymentes utazás azért most is ott lesz a témák között.

A konferencia célja, hogy felhívja a figyelmet a turizmuskutatók által publikált szakkönyvek fontosságára, illetve jó gyakorlatokat mutasson be a történetek, legendák szerepéről a desztinációmarketingben. A meghívott előadók turizmuskutatók, turisztikai szolgáltatók, írók, újságírók, marketing szakemberek, egyetemi oktatók. Közös bennük a könyvek, a történetek és az utazás szeretete. Amiben viszont különböznek az az, hogyan jelenítik meg vagy éppen hasznosítják a munkájukban a könyvek és az utazás kapcsolatát.

A konferencia első részében neves turizmuskutatók mutatják be a 2023-ban megjelent könyveiket. Rátz Tamara a felelősségteljes turizmus lehetőségeit vizsgálta, Michalkó Gábor a turizmus és a jövő kapcsolatát. Arra a kérdésre keresik a választ, hogy az elmúlt időszak eseményei, a Covid-19 járvány, a világban és az utazók fogyasztási szokásaiban lezajlott változások hogyan alakítják a turizmus jövőjét.  A Farkas Jácint, Raffay Zoltán, Gonda Tibor szerzőhármas könyve az akadálymentes turizmusról szól. Ahogy a könyv egyik fejezetének a címe is kiemeli: láthatatlan falakat bontanak le az akadállyal élők utazásának témakörében.

A könyv ezernyi más módon is kötődik a turizmushoz, példának okáért akár gasztronómiai vonzerő is lehet. Erről mesél Béky Ildikó és Szalay Gábor, a KönyvBár & Restaurant tulajdonosai.

A konferencia második felében Oláh Andrea, a Könyvben Utazom rádióműsor és podcast szerkesztő műsorvezetője neves szerzőkkel, mint Szlavicsek Judit, Mörk Leonóra és turisztikai szakemberekkel beszélget arról, hogy vonzóvá tehetnek-e egy desztinációt a mesék, a legendák, a hátborzongató történetek vagy éppen a történelmi regények.

A konferencia az Utazás Kiállítás belépőjével szabadon látogatható. A szervezők a turisztikai szakma képviselői mellett örömmel várják a sajtó képviselőit és a turizmus képzésben résztvevő hallgatókat is.

A konferencia részletes programja itt érhető el, az érdeklődők ezen a linken tudnak regisztrálni.

További információ a konferenciáról: Dr. Szegedi Andrea (06 30 4155 819, szegedi0713@gmail.com)