Tavaly Székesfehérvár nyerte el a legvirágosabb magyar város megtisztelő címet. Most sem kívánnak az itt élők kevesebb szépséget nyújtani az itt élőknek és az ideérkezőknek, a tavasz és a nyár is színpompás lesz. A megyeszékhely a legszebb arcát mutatja majd a „Fehérvári virágos Pünkösd” alkalmával: a belváros megtelik virágkompozíciókkal, egészen pünkösdhétfőig. A témájuk a játék és a vidámság lesz, a legszebb díszítésekre a városi applikáción lehet szavazni. Emellett a Fő utca fölött a Szent István Király Múzeum művészzászlói lobognak, amelyeket híres textiltervezők aprólékos, kézműves munkával készítettek.

A fehérvári Tourinform iroda a romantika jegyében állította össze városnéző túráit a hosszú hétvégén. Kisvonattal lehet a Bory-várba kirándulni, a vezetett sétákon a virágos belváros legromantikusabb helyszíneit látogathatják végig. A programon idegenvezető szett alkalmazása biztosítja a látogatók közötti távolságtartást, és a tökéletes hallhatóságot. A természet kedvelőinek a Sóstó Látogatóközpont ökotúráit javasolják a természetvédelmi területen, szombaton, vasárnap és hétfőn 10 órakor lesz az indulás. Nyílik a mocsári nőszirom, számos gyógynövény, megérkeztek a gyurgyalagok, a mocsári teknősök tojásrakó helyet keresnek, a szárcsák és a récefélék fiókái is szemünk előtt játszadoznak.

A pünkösdi hétvégén Fehérváron újra pörög az óriáskerék, a kirándulók a magasból élvezhetik a panorámát. Feléledt a belváros vendéglátása is, a minőségi termékek kínálatával. Egyre többen fordultak a helyi termékek és a környékbeli termelők felé, egyúttal segítve őket a jelenlegi helyzetben. Van olyan étterem, amelyik csomagot is kínál helyi alapanyagokból, hársfából, bodzából, mentából, rozmaringból készített szörpöket, sajtokat, mangalica készítményeket, tepertőkrémet, pesztót.

Hajós Anna