Spanyol filmkülönlegességet mutat be június 15-től a Pannónia Entertainment az országszerte kiválasztott mozikban. Elsőfilmes rendező, Carlota González-Adrio készítette a másfél órás alkotást, amelyet a Kanári-szigeteken forgattak. Kis költségvetésű, kevés helyszínű és szereplőjű a cselekmény, amelyet a madridi premier után a 70. San Sebastiánon, majd további filmfesztiválokon is bemutattak. Elnyerte a Katalán Filmakadémia kitűntető díját.

A 16 éves korhatárral besorolt pszichothriller ugyan néhány perc után egy autóbalesettel kezdődik, de a továbbiakban idilli családi élettel ismerkedhetünk. Vidám szülők, kedves, egymást szerető gyerekek, békés napok kötik le a nézőt a házban, a hatalmas kaktuszokkal teli, saját kis völgyben. Majd jön egy idegen, és minden megváltozik, méghozzá elképesztően. Titok titok után tűnik a szemünk elé, az öt, virágokról elnevezett, eddig elzárt életet élő lány elképesztő sorsa egyre inkább elénk kerül.

Kitűnőek a színészek, a gyermekszínészek ugyancsak. És a film nézése során eszünkbe jut annak a pár éve eltűnt angol kislánynak a titokzatos, vagy tragikus sorsa…

Hajós Anna