A Padthai Wokbar és az activé FiberShake a nyáron, mint írtunk róla, közös ösztöndíj programot hirdetett. Erre többszáz pályázat érkezett. A két millió forint értékű díjat egy különleges álom megvalósítása kapta. Kanóczky Máté, az étterem ügyvezető tulajdonosa elmondta, minden várakozásukat felülmúlta a jelentkezők sora. Sokszor szívszorító álmokat olvashattak. A pályázatok megmutatták, hogy milyen értékes gondolatok rejlenek az emberekben szerte az országban. A győztes előélete, helyzete és céljai összességében mindenkit meglepett, de amiatt, hogy milyen nemes cél érdekében tevékenykedik nap mint nap, végül mellette döntöttek.

A két cég közös ösztöndíját Andics Bernadett, a Holdnővér Műhely alapítója kapta. „Mivel magam is mozgássérült vagyok, és elég régóta tanítok fogyatékkal élőket a lovas terápián keresztül, az volt az álmom, hogy saját műhelyt hozzak létre, a magam ura legyek és azzal foglalkozzak, amit nagyon szeretek, és amivel segíthetek sorstársaimnak” – mesélte a nyertes. A terve az volt, hogy olyan környezetet teremt, ahova szívesen jönnek az emberek, és az állatok is jól érzik magukat. De egy terápiás központot, egy fejlesztőműhelyt létrehozni nagyon sokba kerül. Ezért is jelentkezett a pályázatra, az esélytelenek nyugalmával, hátha az álom megvalósításához segítség érkezik. És alig akarta elhinni, hogy megnyerte az ösztöndíjat. Sírt a boldogságtól, amikor megtudta. Felsorolta, hogy egy öltözőre, kis közösségi térre, valamint a lovaspálya rendbetételére kívánja az összeget fordítani.

Története a pályázat megálmodói szerint sokak számára ösztönző lehet. Vadász Fanni, az activé FiberShake társalapító kreatív igazgatója elmondta, hogy a döntéshozatal során hétre sikerült a pályázók számát szűkíteni, ám az egy nyertes kiválasztása közülük sokkal nehezebb volt. Végül egy nagyon kedves álom megvalósítását támogatják, amellyel anyaként is azonosulni tud. Bízik abban, hogy a többi pályázó sem adja fel, hanem küzd álmaiért. A két kiíró csapat még tartogat meglepetést az ösztöndíj-programmal kapcsolatban.

Hajós Anna