Hatvanadik születésnapját ünnepli a tajvani China Airlines. Ebből az alkalomból magyarországi vezérképviselete, valamint a bécsi repülőtér tájékoztatta az utazási irodák munkatársait és a sajtómeghívottakat mindazokról az érdekességekről, újdonságokról, amelyek jellemzik ezt a légitársaságot. Útvonalhálózatukban 29 ország 156 városa szerepel. A rendezvényen megjelent a China Airlines Közép-Kelet európai igazgatója, Doris Chen asszony, aki üdvözölte a résztvevőket.

Doris Chen

Diószegi Ilona, a légitársaság magyarországi vezérképviseletének munkatársa beszélt a Taipej központú cég akcióiról, az évforduló alkalmával felhívta a figyelmet a gépek újrafestésére, a két éve készült különleges egyenruhákra. Bécsből heti öt járat köti össze a két légikikötőt. Taipejből 13 japán várossal van összeköttetésük, ennek fontos szerepe lesz a 2020-as japán olimpia színhelyeinek megközelítésében. Napi járatuk közlekedik Frankfurtból és Amszterdamból, heti négy Londonból. Kedvelt uticéljuk Bali, és a mikronéz desztinációba, Guamba rajtuk kívül kevesen repülnek. 2017 óta az A 350-900-as gépeik kényelmes utazást biztosítanak. Az új gépek négy órával megrövidítve, non-stop teszik meg a távolságot Európa és Taipej között. Érdekes módon a világításukat az aktualitás, évforduló, ünnep szerint is tudják változtatni. A biznisz osztály kabinszerű ágyakkal és ágyneművel ellátott, de a legnépszerűbb, jó ár/érték arányú Premium Economy 31 ülése is állítható, deréktámasszal és lábtámasszal felszerelt. Az előzetes ülőhelyfoglalás ingyenes. A turistáknak lehetőségük van Taipeiben zuhanyozáshoz, ehhez kis csomagot biztosítanak. Az átszállások közti csatlakozási időben pedig ingyenes városnézésen vehetnek részt, akár, ha időben belefér, délelőtt és délután is.  Ez utóbbit főleg az Ausztráliába, vagy Új-Zélandra repülőknek ajánlják. Népszerű desztinációik ezeken kívül Vietnám, a Fülöp-szigetek, Mianmar és Kambodzsa.

Sárdi Rezső

Új-Zélanddal kapcsolatban Sárdi Rezső, az ország magyarországi tiszteletbeli konzulja elmondta, államközi megállapodás értelmében évente 100-100 magyar fiatal utazhat Új-Zélandra és Tajvanra. Egy évig ott tartózkodhatnak, dolgozhatnak, tanulhatnak, vagy utazhatnak a speciális Working Holiday vízum birtokában. Ők is szívesen választják a tajvani légitársaságot. További fontos hír, hogy október 1-től Új-Zélandra úgynevezett NZTA regisztráció kell, ami egy biztonsági formula. Megadásához 72 óra határidőt szabnak. További környezetvédelmi illeték kiszabására is sor kerül. 

Hajós Anna