A legtöbb nemzeti légijáratot Japánba a tajvani China Airlines repüli, ezért azután a japán légiközlekedés legfontosabb résztvevője. Már hivatalosan is elindították a Tajpej-Kumamoto útvonalon közlekedő járatukat, amely hétfőnként és péntekenként repül a két város között.

Decembertől további, csütörtöki és pénteki járattal bővül ez az összeköttetés, így a heti járatszám négyre emelkedik. Itt A321neo repülőgépeik közlekednek. Az utasok az első repülés alkalmával különleges, korlátozott példányszámú ajándékokat kaptak. Többek között prémium kézitáskákat és farmerból készült, összecsukható utazótáskákat. A repülőterek a hagyományos, vízsugaras szertartással köszöntötték az útvonal megnyitását. És Kumamon, a Kumamoto hivatalos kabalafigurája üdvözölte az első járat utasait.

Kumamoto kivételes földrajzi fekvésének köszönhetően összekötő kapocsként szolgál az északi és déli Kyushu között. Érintetlen természet, hegyek és folyók jellemzik a tájat, az utazók pedig megismerhetik a régió különleges konyháját is. A Tajpej-Kumamoto a Tajpej-Fukuoka útvonal mellett egy második lehetőséget kínál az utasoknak, hogy összes fontos uticéljukat elérhessék.

Jövő januártól a Tajpej-Fukuoka útvonalon további heti 16 járattal összesen heti húszat üzemeltet a légitársaság a Kyushu országrészbe, így a régióban a leggyakrabban közlekedő légitársasággá válik. Ezzel nagyobb rugalmasságot biztosít az utazók számára az útvonaltervezéshez.

A China Airlines a piaci kereslet alapján továbbra is kiértékeli az új célállomásokat, és a korábbi útvonalak újra indítását. A helyi kapacitások függvényében a járatsűrűséget is növeli, hogy az utazók számára változatosabb, kényelmesebb és átfogóbb repülési lehetőséget kínáljon – tájékoztatott az Aviation Kft., a légitársaság magyarországi GSA képviselete.

A magyar utasok körében is népszerű bécsi indulású China Airlines járatok Budapestről az Austrian Airlines járatokkal érhetők el, vagy a Flixbus közvetlen schwechati járatával, avagy vonattal. Európából még a légitársaság napi frankfurti, illetve heti négy amszterdami non-stop járata is jó csatlakozású, ahogy Londonból és Prágából is. Felhívják a figyelmet a jelenleg versenytárs nélküli prémium economy ülésekre, amelyek rendkívül népszerűek az utasok körében.

Hajós Anna

Fotó: Tienko Dima, Wikipedia