Cegléden, a Fürdő úton épült ki az a gyógyfürdő és szabadidőközpont, amely egyre népszerűbb. Több mint ezer méteres mélységből tör fel az 54 C fokos termálvíz, amelyet 2004-ben gyógyvízzé nyilvánítottak. Nátriumkloridos, hidrogénkarbonátos, jódos vize kiválóan alkalmas mozgásszervi, reumatikus panaszok kezelésére. Most kérték a város gyógyhellyé nyilvánítását – ismertette Földi László országgyűlési képviselő. TOP pályázaton 250 milliós támogatást nyertek a korszerűsítésre és 400 milliót a gyógyászat bővítésére. A cél: felkerülni Magyarország gyógyvíz-térképére.

  Szűcs Ádám, az üzem vezetője elmondta, biztosítottak a gyógyfürdőben a támogatott kezelések, egyes szolgáltatásokat pedig pénzért igénybe lehet venni. A terveik szerint hévízi iszapot fognak használni. A gyógyászati szolgáltatások mellett élmény és hullámmedencék, wellness csomagok és szolgáltatások, nagy zöld terület és sportpályák is találhatók itt.

A strandfürdő-részben 18 csúszdás az Aquapark, van inga-, és hagymacsúszda. 16 méter magas a dragoncsúszda hat méteres szabadeséssel, négypályás a családi vízi csúszda, és vannak gyerekcsúszdák, amelyeket hároméves kortól lehet használni. Ez a rész június közepétől augusztus végéig üzemel.

Biztosított a szálláslehetőség: apartmanpark, mobilházak és kemping közül lehet választani. 36, konyhával, fürdővel felszerelt apartman, 120 lakókocsibeálló, sátorhelyek, valamint korlátlan strand-és gyógyfürdőhasználat várja a vendégeket. Baráti, családi, céges rendezvények, tréningek, továbbképzések helyszíne lehet a minden szükséges műszaki feltétellel ellátott rendezvényterem.

Hajós Anna