Hagyományosan „pincéről pincére – variációk Vincére” jeligével indul az év a villányi borvidéken. Január 22, a szent nevenapja, a szőlőtermelők, borászok számára fontos előrejelzés a tapasztalatok szerint. Szép, napos idő esetén jó, ellenkező esetben rossz bortermést jósoltak. A regula így szól: „Hogyha szépen fénylik Vince, megtelik borral a pince”.

Villányban január 21-én megkezdődik a dűlőjárás. A résztvevők busszal járják be a borvidéket, és hagyományos Vince napi áldomásban is részesülnek. A három útvonal, amit bejárnak, 3-3 pincészetet érint, felejthetetlen téli tájélményt nyújt, közben izgalmas játékok, finom borok és ínycsiklandó falatok várják őket.

A Gere Attila pincészet ugyancsak különlegességgel kedveskedik az érdeklődőknek. Az Attila Cuvée korábban soha ki nem adott 2012-es változatait üvegbe töltötték. Ehhez a kivételes évjárathoz nyúltak vissza, mert úgy gondolják, megérdemli a bele fektetett időt. Korlátozott számban, válogatásban lehet megismerni a négy változatot.

Most lehetőség nyílik a  Villányi TOP 12 Cabernet Franc válogatást, vagyis a borvidék zászlósborának legjavát megkóstolni. Ezt a tucatot a szőlő tiszteletére rendezett Franc&Franc Nemzetközi Konferencia keretében választotta ki a szakmai zsűri.

A borvidék megújult honlapja, borut@villanyiborvidek.hu további friss híreket és programokat ajánl, és segít a szálláskeresésben is az év bármelyik napján.

Hajós