Bár tavaly csak az online világban tudták értékesíteni szebbnél szebb tárgyaikat, idén már a Magyar Kézműves Szövetség közel 60 alkotója, több mint száz családi manufaktúrája jelen lesz a budapesti Vörösmarty téren, a Bazilika előtti forgatagban, valamint a szentendrei és a balatonalmádi vásárokban is. Elhozzák klasszikus kézműves alkotásaikat, és vásárlóik személyesen is találkozhatnak a mesterekkel.

Szabó Kata, a szövetség elnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy az alkotók több generáción keresztül igyekeznek azt a csodálatos kutúrális örökséget életben tartani, a hagyományokat újrateremteni, amely a múltunk, és a jelenünk szerves része. Fontos az adventi időszak, amikor tárgyaikkal is segítenek a szeretet kifejezésében, az aajándékozásban.

Ahogy az előző években, idén is csatlakozik a szövetség a közmédia jótékonysági műsorához, a „Jónak lenni jóhoz”. Szaniszló Judit nemezkészítő egyedi tervezésű, gyönyörű lila nemezkalapját és a hozzá illő nagyméretű stóláját ajánlja fel az egyesület a karitatív gyűjtéshez.

Hajós Anna