Öt nagyarany-, 83 arany-, 11 ezüstérem, 6 Champion díj, 4 különdíj a legjobb külföldi boroknak, 10 legjobb magyar fajtabor díj, 3 Prix VINOFED (a Nemzetközi Bor- és Párlatverseny Világszövetség díja), 3 termelői különdíj (a legeredményesebb családi pincészetnek, a legeredményesebb fiatal borásznak és a VinAgora felfedezettjének). Ez az idei VinAgora végeredménye.

A megrendezés huszadik éve rekordszámú mintát és kimagasló színvonalat hozott, állapította meg a rendezőbizottság. 17 országból 643 nevezés érkezett. A nemzetközi zsűri ötven főből állt, három nap alatt hozták meg a döntéseket. A benevezett borok 60 százaléka elérte a 84 pontot, az ezüstérmes ponthatárt. A szigorú versenyszabályzat azonban kiköti, hogy a főkategóriákban csak a minták 30 százaléka részesülhet éremben. Így alakult ki végül a díjsor.
Bemutatkozott az új borbíráló szoftver, a WineCompass. A program, mint a Borkultúra Kft. ismertette, teljesen web alapú, bármely okoseszközről használható, akár mobiltelefonról is. Komplex bírálati rendszer, a megszokott százpontos értékelésen túl két további modult is tartalmaz, lehetőséget adva a bírálóknak, hogy ne csak egyetlen pontszámmal jellemezzék a bort, hanem sokkal összetettebben, fontos információkat 
szolgáltatva mind a fogyasztóknak, mind a termelőknek. Az egyik lehetőség egy pókháló diagram, amelyen jelölhető a minta olyan erőssége, mint az édességérzet, a tannin, vagy a fahordós érlelés. A másik lehetővé teszi a bor szöveges leírásának leegyszerűsödését a leginkább jellemző szavakkal. A távlati cél, hogy egyre több hazai és külföldi borverseny alkalmazza ezt a szoftvert.

Champion díjat, vagyis a legmagasabb értékelést kapta fehérborban a Besenyei borház (Eger) 2014-es Rajnai- Tramini Superiorja, rozéban a Koch borászat 2018-as Frisch Rosé Cuvée bora, vörösborban a Pannonhalmi Apátsági pincészet 2016-os Pannonhalmi Infusioja, pezsgőben a brazil Vinícola Aurora pincészet Aurora Espumante Brut, édes borban a szlovákiai J&J Ostrozovic pincészet 2017-es Saturnia Muskát zlty szerepelt az élen. A legjobb botritiszes bort pedig Kiss István pincészete által készített, 2005-ös Tokaji Aszú esszenciájuk nyerte el. A magyar díjazottak mellett különdíjat érdemelt ki egy-egy brazil, cseh, román és uruguayi bor. (A VinAgora weboldalán a teljes lista olvasható)
Hajós