Az Egyesült Arab Emírségek népszerűsége egyre nő Magyarországon. A hét emírség közül Dubaj a legismertebb és legnépszerűbb desztináció a hazai utazók körében, de az utóbbi időben egyre népszerűbb Omán, Abu-Dzabi, Rász el-Haima és Sardzsa is.

Az Egyesült Arab Emírségek a kőolajból gazdagodott meg, az ebből származó bevételekből kezdte fejleszteni a turizmust. Hatalmas összegű befektetésekkel valóban lenyűgöző infrastruktúrát és attrakciókat építettek. Hiba lenne azonban egy kalap alá venni az emírségek turisztikai kínálatát. Míg Dubaj és Abu-Dzabi lenyűgöző metropoliszok, Rász el-Haima a fenntartható turizmusra fekteti a hangsúlyt, Omán pedig az épített örökségével bűvöli el a látogatókat.

A fejlesztések minden emírségben folyamatosan zajlanak, ezért is döntött úgy a TTG Hungary szerkesztősége, hogy időről időre csokorba gyűjti az újdonságokat és közkinccsé teszi.

A Bulgari Resort Dubai a La Liste szerint a világ 5. legjobb szállodája 2023-ban

A La Liste (laliste.com) minden évben több ezer kiadvány, több száz útikönyv és több millió online értékelés alapján összeállítja a világ 1000 legjobb éttermének és szállodájának a listáját. Az idei évben az Egyesült Arab Emírségek hotelei közül a legjobb helyezést a Bulgari Resort Dubai érte el, a világ 1000 legjobb szállodái között az ötödik helyet kapta. Mindezt úgy, hogy az említett források vizsgálatával a La Liste először egy ötezres listát állít fel, abból válogatja le a legjobb ezret.

Szegedi Andrea

Fotó: Bulgari Hotels