Az Aviation Kft. szervezésében partnertalálkozóra került sor, amelyen a China Airlines újdonságaival ismerkedhettünk. A légitársaság bécsi képviselője, Joachim Trauner elmondta, az 1959-ben alapított cég, amelynek központja a Tajvan szigetén lévő Taipeiben van, napjainkban már Ázsia, Európa, Észak-Amerika és Óceánia 103 városába közlekedik, több mint 1400 járatot üzemeltetve.1977-ben indult az első európai desztináció. Most július 19-től Prágából új járat közlekedik.

Az utasaikat külön váróterem szolgálja ki. Az ismertetés során elhangzott mindaz a kényelmi szolháltatás, amelyet ez a légitársaság nyújt utasainak. Az ülések állíthatósága, a Tajpejben a napi hét órányi ideig átszállásra váróknak kínált három túra, köztük templomlátogatás, bevásárlási utca és esti kulináris élvezet mellett a meghatározott idővel az indulás előtt lemondható út a jegy árának visszatérítésével, mind szerepel. Aki megadja a mobiljának a számát, annak küldenek foglalási emlékeztetőt. A céges ügyfeleknek külön előnyöket biztosítanak.

  Új „családtag” a flottában az A321neo, amely nagy kényelmet és ugyancsak komfortot biztosít. Figyelembe veszik a személyes kívánságokat előrejelzés esetén. Különleges italok, a nyugati és keleti konyha gyönyörűen tálalt, változatos ételei mind az utasok kellemes közérzetét, az utazás szép emlékké válását segítik.

Érdekes egybeesés, hogy a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban június 16-tól 21-ig Tajvan Európában címmel kulturális napokra és színes külső programokra kerül sor. Ismerkedni lehet a tajvani gasztronómiával, a teaszertartással, az írásukkal, vagyis a kalligráfiával, és filmek vetítésére is sor kerül.

Hajós Anna