A Villányi Borvidék áprilisban megrendezte hagyományos borversenyét. Ahogy a borvidék egy egység, de két kisebb meghatározó térség, ezért a versenyekből is körzetenként egy-egy kerül megrendezésre ebben az időszakban. A hegyközség versenyére április 19-én, a Tenkes, azaz Siklósi hegyközség hagyományos Szent György napi borversenyére pedig április 24-én a siklósi várban került sor.

Összesen 597 bor vett részt a szakmai megmérettetésen; 71 bronz, 347 ezüst, 145 arany és 17 nagy aranyérem született.

A nagy érdeklődésre tekintettel most május 20-án délután öt órától a borvidék harmadik alkalommal szervezi meg Pécs városában a „Villányi Aranykóstolót”, ahol a villányi és siklósi gazdák aranyéremmel jutalmazott top boraival találkozhatnak az érdeklődők. A Jókai Rendezvényházban sétáló borkóstolóra kerül sor, amelyre csak 150 jegyet értékesítenek a szervezők.

Már biztos, hogy ott lesz a Bock, a Blum, a Csányi pincészet, a Fritsch, a Gere & Schubert, a Günzer családi birtok, Günzer Tamás pincészete, Koch Csaba, Lelovits Tamás, Maul Zsolt, a Mokos, a Neuperger, az Ősi Gábor pincészete, Riczu Tamás, Streit-Zágonyi borászat, a Szende pince, a Vinatus, a Vylyan szőlőbirtok és pincészet, valamint a Wingert családi borospince.

H.A.