Széles skálán búcsúztunk 2022-től, és ismerkedtünk a jövő év legérdekesebb eseményeivel decemberben. Tihanyi Klára, a Hungexpo kiállításigazgatója a cég 1968-as alapításától bekövetkezett változásokról, fejlesztésekről, az új pavilonokról, a kongresszusi központról és az új funkciókról beszélt. Mint mondta, a francia cégtől, amely 2006-ban vásárolta, 2021-ben a magyar állam vette meg a hatalmas kiállítási területet. 2022-ben már sikeres volt az Utazás kiállítás, 300 ország 2200 szakembere jött el az első, szakmai napra.

Most február 23-26. között kerül sor erre a rendezvényre, amelynek a fókuszában a fenntartható turizmus lesz. Tihanyi Klára leszögezte, az utazás bizalmi üzletág, hiszen a vevő előre fizet, és csak később kaphatja az élményt. 2023-ban a belföldi díszvendég a Balatonbike 365; megtartják a biciklis magyar tehetségek találkozóját, lesznek színpadi programok és fesztiválsziget. Meghívják a Stílusos vidéki éttermiséget. Építenek a népszerű gasztro-, és bortúrizmusra. A kulturális díszvendég a Liget Budapest projekt, élményekkel, nyereményjátékokkal. Még nem született döntés, hogy melyik ország lesz a külföldi díszvendég, egzotikus helyszínt keresnek. Várhatóan a Veszprém mellett ugyancsak Európa kulturális fővárosa címet elnyert Temesvárt és a görögországi helyszínt is üdvözölhetjük.

*

A magyar rendezvényipar nagy elismeréseként Ganczer Gábort, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatóját nevezték ki a GL events Italia ügyvezetőjévé. Emellett továbbra is betölti itteni vezérigazgatói posztját. Kinevezéséhez hozzájárultak az elmúlt években végzett sikeres tervezési és pozicionálási munkái. Feladata a hatékony működési feltételek kialakítása és fejlesztése lesz, valamint Torino és Piemont tartomány intézményeivel a kapcsolaterősítés.

Ganczer Gábor leszögezte, büszke arra, hogy magyar cégvezetőként az erős nemzetközi versenyben megkapta a megbízást; ezt nemcsak saját eredményeinek, hanem a Hungexpo csapatának is köszönheti. A továbbiakban is számít munkatársainak szakértelmére és segítségére.

Hajós Anna