A világ egyik legforgalmasabb nemzetközi repülőterén, Dubai International 3-as termináljának B-csarnokában megnyílt a légikikötő negyedik, s egyben legnagyobb pihenővárója.

Az új, ugyancsak „Sleep ‘n Fly” névre keresztelt, alvásra és pihenésre tervezett, osztott szintes kialakítással és számos új funkcióval rendelkező, 575 négyzetméteres váróban összesen 46 alvóhely – fülke, illetve kabin – szolgálja a pihenni vágyó légiutasok kényelmét. Az Airport Dimensions egyben a klasszikus üzleti váró élményét is kínálja számukra, viszont jóval kevesebbet kell érte fizetni, mint a hasonló, de teljes körű szolgáltatásokért.

A váró repülőtérre néző, Alcove Pod ülőgarnitúrával rendelkező Lounge Lite területe lefekvés előtt lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra és egy kávé vagy üdítő elfogyasztására. Az önkiszolgáló kávézó mellett, az új váróban először állnak a vendégek rendelkezésére korlátlan számban frissítő italok külön térítés nélkül a Sleep ‘n Fly szolgáltatás keretében. Emellett a vendégek az Spa Ceylon Ayurveda wellness szolgáltatással, akár egy zuhanyozással is felfrissülhetnek.

A Sleep ‘n Fly emellett saját üzletet is működtet, ahol a repülőtér bármelyik utasa megvásárolhatja a továbbutazása kényelmét szolgáló márkás kiegészítőket, melyeket többek között a kanadai Herschel, az Spa Ceylon, vagy a brazil Havaianas kínál számukra. További extra szolgáltatást jelent az ingyenesen használható, zárható tárolódobozok, illetve szekrények használata.

Az Airport Dimensions egyébként a Sleep ‘n Fly társalgói működtetése során, kiemelt figyelmet szentel a környezetvédelemnek is. Például, biológiailag 100%-ban lebomló kulcskártyákat, vagy bambuszból készült tárgyakat használnak, és olyan újrahasznosított bőrhulladékból készült bútorokkal rendezték be a várókat, amelyek alapanyaga a szemétlerakóba került volna. Emellett a pihenőváró energiáját egy olyan rendszer optimalizálja, amelyik jelentősen képes csökkenteni a felhasználást.

A Sleep ‘n Fly szolgáltatást Dubaj repülőtérének bármelyik utasa igénybe veheti, akik nem csak online foglalással, hanem személyesen is megválthatják a belépőjegyüket. A fülkeárakat óránként számolják, de a maximális tartózkodási idő nem lépheti túl a 12 órát. A dubaji repülőtéren egyébként 2011 óta léteznek olyan SnoozeCubes alvókabinok, melyek hangszigeteltek, és az ágy mellett, TV, saját tárolóhely és wifi is tartozik hozzájuk.

Földesi László

Fotó: Dubai International Airport