A Wood Like program keretében, május 22-én, vasárnap barkácsolni szerető gyerekeket és felnőtteket várnak a szervezők a budapesti városligetbe, az Öko Zsibongó rendezvényre.

A házigazdák a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Faipari Technikum és Szakképző Iskola tanárai és diákjai, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), valamint a Magyar Bútor és Faipari Szövetség (Fabunió) munkatársai lesznek.

A Wood Like 2016 áprilisában debütált azzal a céllal, hogy minden lehetséges módon közvetítse a fával való munka örömét és szépségét. A szervezők 2017-ben egy új, aktuális tartalommal töltötték meg a brandet, amelyet a szakképzés népszerűsítésének szolgálatába állítottak. A fa- és bútoripari szakmák vonzóvá tétele érdekében a Wood Like logó égisze alatt, azóta is workshopokkal várják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat és mindenkit, akit vonz a fával való munka szépsége.

Az Olof Palme sétányon most vasárnap 11-18 óra között megtartott Öko Zsibongó rendezvényen az érdeklődők, kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódhatnak a konkrét munkába, és alkotásaikat akár haza is vihetik. A Csak a Nőknek Magazin és a Nők Világa Nonprofit Kft. védjegyoltalommal védett programján a család minden tagja kaphat segítséget, hogy hogyan legyen környezet- és egészségtudatos. A gyerekek játékosan ismerhetik meg ennek csínját-bínját, a felnőttek pedig profi szakemberekkel konzultálva tágíthatják tudásukat.

A részvételi díj regisztrációval egy személy számára 1000 forint, míg a családi belépő 2500 forintba kerül. Ugyanez regisztráció nélkül viszont már 2000, illetve 3500 forint. A kedvezményes részvétel mellett azért is érdemes előre bejelentkezni, mert az Oázis Kertészet jóvoltából, a belépőjegy teljes árát – levásárolható kuponban – minden regisztrált résztvevő visszakapja az Öko Zsibongótól, és emellett a rendezvényen elkészült alkotásaikat is hazavihetik.

Földesi László

Fotó: Wood Like