Sikeresen zajlik Tunézia oltási terve. A statisztikai adatok is ezt bizonyítják: a 40 év felettiek 82 százaléka, a 12 év felettiek 67 százaléka, a turisztikai személyzet 100 százaléka be van oltva. A szigorú tunéziai egészségügyi kézikönyv intézkedéseinek köszönhetően az ország készen áll a turisták fogadására. Ezért a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal tájékoztatja minden partnerét, hogy a helyi Egészségügyi Minisztérium tudományos bizottsága 2022. február 15-től enyhítette a beutazási feltételeket.

Már nem kell tesztet bemutatni a 18 év feletti beoltott személyeknek a beutazáskor, elegendő a lakóhely szerinti ország egészségügyi hatóságai által kiállított Covid-19 oltási igazolással rendelkezni. A be nem oltott hat év feletti utasok egy 48 óránál nem régebbi RT-PCR tesztet, vagy 24 órás antigén tesztet kötelesek bemutatni a beutazáskor.

Minden hat évnél idősebb utas szúrópróbaszerűen tesztelhető a repülőtéren. Pozitív teszt esetén az utas köteles ötnapos önkéntes karanténba vonulni, amely tünetek esetén további két nappal meghosszabbodik.

A tunéziai hatóságok úgy döntöttek, hogy 2022. február 10-től országuk egész területén feloldják a január 12 óta 22 és hajnali 5 óra között érvényben lévő kijárási tilalmat.

Hajós Anna