Hat hónapon keresztül mindenki számára elérhető koncertek, ingyenes zenei élmények várják a szombathelyieket. Nyár elejéig zenétől lesz hangos az AGORA Művelődési és Sportház és az MMIK környéke. A rendezvénysorozatra a megyeszékhely önkormányzata pályázott, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával 30 előadásra kerül sor. A szabadtéri események szervezője az AGORA Savaria Nonprofit Kft., és az MMIK Kft. Magyar zeneművészek klasszikus, világ-, és népzenei dallamai csendülnek fel június 18-ig.

Lesznek komolyzenei, egyházzenei és acapella koncertek ezeken a szombat délelőttökön, játszik fúvószenekar, megtekinthető zongora és tambura előadás is. Jó idő esetén a szabadtéren, rossz időben az AGORA aulájában kerül sor minderre.

Operett gálával és meseelőadással kezdi az évet az AGORA. A ház nagyszínpadán január 15-én a Monarchia operett társulat tartott gálaműsort. Január 23-án a Pesti Művész Színház a Grimm testvérek meséjét, a Hamupipőkét látványos díszletek között adja elő, újszerű tolmácsolásban, tehetséges fiatal énekesek segítségével. A báli jelenetben Nagy Jonathan illuzionista és a Savaria TSE táncosai lesznek a díszvendégek.

Hajós Anna

Fotó: Inkey Tibor