A Semmelweis Egyetem Társadalomtudományi Tanszéke 2020. november 3-án hatodik alkalommal szervezi meg az Egészségturizmus Szakmai Napot. Az idei rendezvény témája a senior korosztály szerepe és speciális elvárásai a turizmusban. Az esemény online módon minden érdeklődő számára elérhető.

A Semmelweis Egyetem Társadalomtudományi Tanszéke 2014-ben hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az első Egészségturizmus Szakmai Napot. 2020. november 3-án, hatodik alkalommal kerül sor a Semmelweis Egészségturizmus Szakmai Napra. Az idei évben a rendezvény témája a senior korosztály szerepe és speciális elvárásai a turizmusban.

A témaválasztást indokolja, hogy a jelenlegi tendenciák alapján 2040-re a fejlett országokban a lakosság fele idősebb lesz, mint 50 éves. A senior korosztály sem egységes fogyasztói szegmens, de kétségtelenül egyre növekvő piaci réteget képvisel. Az idei Egészségturisztikai Szakmai Nap abban kíván segíteni, hogy az érdeklődők jobban megismerjék a senior korosztály sajátosságait, elvárásait a szolgáltatókkal szemben.

Az előadók hazai és nemzetközi jó gyakorlatokat is bemutatnak. A rendezvény fővédnöke Bednárikné Dr. Dörnyei Gabriella, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar dékánja.

A COVID-19 járvány miatt a rendezvényt „hibrid módon” tartják meg. Az előadók és az egyetem hallgatói a Semmelweis Egyetem aktuális járványügyi előírásainak megfelelően, korlátozott számban az előadóteremben személyesen vesznek részt a rendezvényen, a további érdeklődők online formában követhetik az előadásokat.

Szegedi Andrea