A Vajdaság Turisztikai Szervezete a helyi gazdasági kamarával és a tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkársággal együttműködve az Utazás kiállításon bemutatta az autonóm tartomány gazdag idegenforgalmi kínálatát.

Dr. Natasa Pavlovic, a Vajdaság Turisztikai Szervezetének igazgatója, Bosko Vucurevic, az ottani gazdasági kamara elnöke, és Ivan Dokovic, a tartomány kormányának alelnöke ismertette a terület legérdekesebb turisztikai attrakcióit. Este pedig a budapesti szerb nagykövetségen Ivan Todorov nagykövet mondott üdvözlő beszédet, méltatva a két ország gyümölcsöző kapcsolatát. Az eredeti vajdasági ételek és italok, valamint egy tambura zenekar játéka mellett partnerbeszélgetések során ismerkedhettek a meghívott vendégek, utazásszervezők és újságírók a Vajdaság kínálatával, többek között Újvidék, Szabadka, Fruska Gora, a Tarcal hegység kolostoraival, a vonzó tanyavilággal, a családi borászatokkal és a nagy pincészetekkel.

Március 9-én kerül sor a Délvidéki ízek tematikus napjára a Budai Vigadóban. Lesz tánctanítás, mesemondás, népzene és gasztronómiai bemutató és kóstoló jellegzetes ételeikből. A Pendergő tambura együttes mesterkurzust tart, és bemutatkoznak a tartomány régiói eredeti folklóranyagukkal.

Hajós Anna