Az építőipar hazai csúcsrendezvénye, a közép-kelet-európai régió vezető otthonteremtési kiállítása, a CONSTRUMA remek lehetőséget kínál az építőipar, épületgépészet és lakberendezési szakma szereplőinek az újdonságok feltérképezésére a HUNGEXPO legnagyobb alapterületű csarnokában, az A pavilonban, ahol 150 kiállító mutatja be legújabb fejlesztésű termékeiket, a hazai és külföldi innovációkat, korszerű, energiahatékony megoldásokat az érdeklődőknek, október 7-11. között, természetesen a legnagyobb biztonsági intézkedések közepette.

A CONSTRUMA megrendezése önmagában is jelentős eredmény, tekintve, hogy több hagyományos, hasonló tematikájú, európai kiállítást bizonytalan időre halasztottak a szervezők. A kiállítók eltökéltségét és optimizmusát jelzi, hogy a nehézségek ellenére ennyien részt vesznek a kiállításon, ahol a látogatók számára bemutatják az elmúlt időszak újdonságait, a legújabb trendeket, előrevetítik a fejlődési irányokat, és segítik a szakembereket a tájékozódásban, szakmai képzésben. A kiállítás megnyitóján adják át CONSTRUMA-díjakat, amellyel a kiállítás szervezői a tavaszi pályázaton részt vett legjobb innovatív termékeket ismerik el.

A HUNGEXPO kidolgozta a kiállítás kibővítését, szélesebb látogatói kör elérését elősegítő virtuális kiállításformát is, ezáltal lépéseket téve egy hosszú távon hibrid megoldás felé. A virtuális kiállítási forma segítségével a kiállítók a HUNGEXPO honlapjáról közvetlenül elérhetik a látogatókat; a feltöltött információk pedig nem csupán a kiállítás nyitvatartási idejében, hanem attól elkülönülve, napi 24 órában elérhetők a fizikai kiállítás napjain.

A HUNGEXPO igyekszik a járvány kockázatait minimalizálni mind a kiállítók, mind pedig a látogatók számára. Intézkedései közé tartozik a kiállításnak helyet adó pavilonok, mosdók, közösségi terek előzetes fertőtlenítése, vírusmentesítése , naponta fertőtlenítő takarítás, a beléptetés során a résztvevők testhőmérsékletének ellenőrzése kihelyezett hőkamerás kapuval, mely fertőtlenít is áthaladáskor, belépés előtti kötelező kézfertőtlenítés a bejáratoknál, kézfertőtlenítő pontok, plexi falak kihelyezése a teljes kiállítási területen, érintésmentes eszközök biztosítása a mosdókban és érintésmentes megoldások szélesebb körben történő alkalmazása (badge leolvasás belépéskor, online belépő nyomtatás, érintésmentes fizetés stb.).

ESBÉ