A kilenc évvel ezelőtt alapított Kemenes Cukrász Manufaktúra több mint egy évig tartó fejlesztéssel hozta létre az újdonságot, amely már két hete, 38 Lipóti pékségben kapható. Ez pedig a Kemenes jégkrém!

Olasz szakemberek segítségével, 100 milliós önerős beruházás révén létesült Biatorbágyon a gyártási kapacitás és végülis a termék, amely kicsiknek és nagyoknak, télen és nyáron egyaránt örömet szerezhet. Lényeges eleme, hogy minden folyamatosan elérhető összetevőt Magyarországon, magyar termelőktől és forgalmazóktól vásárolnak, folyamatosan garantálva a magas minőséget. Egyelőre négy ízben készül: vanília, csokoládé, citrom és eper fagyi van a dobozkákban, amelynek a fed lapja alatt ott a kis falapocska a fogyasztáshoz. A doboz olasz, és természetesen az alapanyagok közül a citrom, valamint a madagaszkári vanília kivonat külföldről származik, így hivatalosan a fagylalt a „hazai feldolgozású termék” kategóriába tartozik. A különleges gépsorral kapcsolatban a gyártóktól kizárólagos jogot kaptak, tehát itthon más ezt nem vásárolhatja meg.

Az értékesítési helyeken Kemenes fagyasztóládában tárolják a dobozkákat, amelyekből elővarázsolható a finomság. Az eltarthatósági ideje 6 hónap. Naponta 10 ezer doboznyi készülhet. Tervezik, hogy további ízűeket is készítenek, a kiinduló az itteni bodza fagylalt lesz. A fagyi krémességét nem adalékanyagokkal és állományjavítókkal érik el, hanem a levegő megfelelő hozzáadásával. A csomagoló is természetbarát, a benne lévő 12 dekányi fagylalt háromgombócnyi adag.

Hajós Anna