A Magyar Fesztivál Szövetség által minősített rendezvény augusztus 6 és 8 között 15. alkalommal kerül sorra a Tisza menti Panyolán. A háromnapos családi fesztiválon, a tavalyi járvány miatti kihagyás után idén is a zene, a tánc és a színház kap fontos szerepet. Portaprogramok, kiállítások. kézművesek utcája, panyolai pálinkakóstoló és főzdelátogatás, kerékpártúrák várják az ide érkezőket.

A nagyszínpadon a Bohemian Betyars, Dániel Gergő és az Utazók, Pankastic!, Szeder és még sokan mások lépnek fel. A Folkportán folyamatosan néptánc és népzene csoportok várják a hagyománykedvelőket. Közben pedig igazi szatmári ízeket kóstolhatnak. Kinyílnak a porták és változatos programokkal szórakoztatják a betérőket. lesz színházi előadás is, Csákányi Eszter „Akit az istenek szeretnek” címmel tartja koncertjét. A Déryné program pedig Cseh Tamás estjével ígér értékes perceket. A Pulyasarok a gyerekek számára ad színes élményeket. Lesz interaktív játékpark, a Magyar Hagyományőrző Faművesek kiállításai és foglalkoztatója ugyancsak nekik szerez élményeket. Kovácsmester mutatja be szakmája fogásait, és lesznek egyéb kézműves bemutatók. A Vojtina bábszínház és a Tintaló társulat is számít érdeklődésükre.

Fontos szerepet kap a környezetvédelem, a Repohárral ismerkedhetnek a látogatók. A PET Kupa a fesztivállal egy időben kezdi meg a Tisza menti folyómedrek tisztítását. Ennek fontos állomása Panyola.

Hajós Anna