A legrégebbi budapesti vegetáriánus étteremben, a Napfényesben tartotta reggelivel egybekötött bemutatóját a Hahn Air. Ez a légitársaság 20 éve kezdte meg a HR okmányokon történő repülőjegy értékesítést, akkor még tíz dolgozóval, napjainkban pedig már száz feletti a munkatársuk. A gyors fejlődés során 2019-re 359 partnerrel büszkélkedhetnek, és mintegy 100.000 utazási irodában használják HR szolgáltatásaikat.

Évente sokmillió utas veszi igénybe az általuk biztosított lehetőségeket, több mint 4000 célállomásra repülhetnek az általuk HR okmányon kiállított jegyekkel. A cég éves forgalma napjainkban meghaladja az egymilliárd dollárt. A világ számos országában rendelkeznek saját irodával, mint például Minneapolis, Montevideo, Casablanca, Új-Delhi, Manila, Johannesburg. Telefonos helpdesk szolgáltatásuk a nap 24 órájában elérhető. 

Diószegi Ilona, az Aviation Bt. menedzsere elmondta, idén az első negyedévben újabb tíz partnerrel bővült a Hahn Air globális hálózata, ez a folyamat a második negyedévben is tovább folytatódott. Szerződést kötöttek az orosz NORDWIND, a mianmari Air KBZ, az olasz NEOS, a kínai Dounghai, a Cyprus Airways, a grönlandi Air GREENLAND, a német Germania Flug, valamint a Costa Rica-i Skayway CR céggel. Spanyol és svéd vasúttársaságokkal és Dél-amerikai komptársasággal is értékesítési viszonyban állnak. Nagyon fontos a cég megbízhatósága és az utasok biztonsága miatt, hogy mindegyik szerződő féllel kapcsolatban automatikus, és ingyenes a csődbiztosításuk. Meghatározott esetekben és összeghatárokig visszafizetik az utasnak a le nem repült szakaszok árát az illetékkel együtt, ha az adott légitársaság csődeljárás alatt áll. Segítségnyújtási rendszerük 7 nyelven 24 órán keresztül érhető el, a www.hahnair.com weboldaluk pedig minden szükséges információval szolgál az utazási irodák számára. Itt interaktív útvonaltérkép található, megjeleníthetők a városkódok, ez nagy segítség a jegyeladóknak.

A Hahn Air csoporton belül a Hahn Air Lines, mint IATA légitársaság, belföldi és nemzetközi, valamint charter járatokat is üzemeltet. Cessna business jettel teljesíti a járatokat heti négy alkalommal Düsseldorf repülőteréről Luxemburgba. Tavaly indította első nemzetközi menetrendszerű járatát Düsseldorf és Palma de Mallorca között. A társaság kis befogadó képességű luxusgépei 6+2, illetve nyolc személyesek; akár 4500 kilométer megtételére is alkalmasak, és leszállás nélkül négy és fél, illetve hat és fél órát tudnak a levegőben tölteni. A velük utazók az induló és érkezési állomásokon igénybe vehetik a VIP, vagy business várótermeket. Megújult honlapjuk segít a szakmának és az utasoknak egyaránt.

Hajós Anna