Június 22-én az ország legnagyobb kulturális eseményén, a Múzeumok Éjszakáján mintegy négyszáz intézmény, közel kétezer programjából válogathatnak az érdeklődők. 

Bár a fővárosi helyszínek között idén a Postamúzeum lesz az egyik kiemelt helyszín, az elmúlt év tapasztalatai alapján, bizonyára most is sokan felkeresik a Ferihegyi repülőtér 2-es terminálja közelében működő Aeroparkot is. Itt a kiállított repülőgépek közötti területet már délután ellepik a legkorszerűbb repülőtéri földi kiszolgáló járművek és oldtimer társaik. Az Aeropark szakemberei bemutatják, hogyan működik a jégtelenítő autó, milyen speciális felszerelésekkel rendelkezik egy hatalmas, repülőtéri tűzoltóautó, milyen magasra tud felemelkedni egy ambulift, és milyen eszközöket használnak télen a pályákon, a hatékony hóeltakarítás érdekében. A korábban a repülőgépeket állóhelyükre bevezető (Follow Me) Zsiguli és Wartburg gépkocsik mellett, látható lesz a Légiközlekedési Kulturális Központ autós oldtimer flottájának legújabb darabja, a Volvo 245 Transfer is, melyet jelenleg is Európa leghosszabb személyautójaként tartanak számon. 

Június 22-én egész nap üzemelnek az Aeropark repülőgép-szimulátorai, melyek közül az egyiket egy olyan Malév Toyota Coaster kisbuszban rendezik be, mely annak idején a Malév transzatlanti járatait bonyolító Boeing B767-esek személyzetét szállította a repülőgép és a terminál között. Folyamatosan nyitva tart az AeroCafe, valamint a múzeum ajándékboltja, az AeroShop is. A gyerekeknek este 7-kor, 8-kor és 9-kor rendhagyó légiutas-kísérő tanfolyamot tartanak egy Malév Tu-154-es fedélzetén. 

A Múzeumok Éjszakáján az Aeroparkban idén is életre kelnek a műszerek több repülőgép pilótafülkéjében. Így esti megvilágítással látható majd az Il-18-as, a Jak-40-es, a Tu-154-es és az L-410-es repülőgépek pilótafülkéje és utaskabinja. A gépek fedélzetén éjfélig, sok ezer órát repült tapasztalt pilóták, a Malév egykori kapitányai és légiutas-utaskísérői mesélnek az érdeklődőknek a történelmi repülőgépek fedélzetén a repülés világáról, karrierjükről, a légitársaság legendás típusairól, legizgalmasabb útvonalairól.

A Múzeumok Éjszakáján belépőként működő karszalagokról, a helyszínek közötti utazási lehetőségekről és az ország számos városában meghirdetett programokról részletes információk a www.muzej.hu oldalon olvashatók.

F. L.