Az észak-afrikai ország olyan hatékony egészségügyi stratégiát alkalmazott a pandémia során, amely segítette abban, hogy világszerte elismerjék lépéseinek sikerességét. A kórházba került betegek hatékony kezelése és a szigorú intézkedések hatására kiváló gyógyulási arányt értek el.

A rendelkezések sorában fontos szerepet kapott az utazók elkülönítése, a tuniszi Charles Nicolle laboratóriumban genetikai kutatások folytatása, a védőoltás előállításával foglalkozó kutatócsoportok létrehozása. A lakosság biztonsága érdekében bevetették a modern technológia eszközeit: robotok és mikrofonos hőkamerákkal felszerelt drónok ellenőrizték az utcákat, rendszeres volt az UV-fertőtlenítés; a mozgó laboratóriumokban gyors mintavétel és hatékony kiértékelés zajlott.

A Tunéziai Turisztikai és Kézműipari Minisztérium a beutazók megnyugtatása érdekében, valamint, hogy az élet mielőbb visszatérhessen a régi kerékvágásba, bevezetett egy minősítést, a #Ready-and-safe-t”, vagyis hogy „készen állunk és biztonságosak vagyunk”. Ez valamennyi, az idegenforgalomban működő intézmény számára kötelező és egységes szabályozás lesz. Azok kapják meg a minősítést, akik betartják a WHO ajánlásait, amelyeket minden, a tunéziai turizmusban szereplőnek folyamatosan figyelemmel kell kísérni, mert csak így garantálható a megfelelő higiénia. A megelőzések révén szoros ellenőrzés alatt tartható a koronavírus, ennek köszönhetően biztosítani tudják a turisták egészségét és biztonságát.

A kellemes éghajlat, a különleges kulináris élvezetek, a gyönyörű tájak, strandok, szállodák és éttermek sora várja az oda látogatókat. A megfelelő óvintézkedések betartása, a megbízható körülmények megteremtése garantálja a felhőtlen kikapcsolódást.

További információk: www.discovertunisia.com

Hajós Anna