Az utolsó hat évszázad kimagasló értékű grafikáiból nyílt kettős kiállítás a bécsi Albertinában. Dürer, Munch, Miró – a nyomtatott grafikák nagymestereinek a művei jelentek meg a január végén megnyílt tárlaton. 2003. után ezen az újjászületési időszakban a mennyiség és a minőség találkozik mindkét kiállítóházban. És ez még a kezdet. Ezen az évfordulón magas értékű program, 17 kiállítás várja a látogatókat.

   Kezdődik itt a két részből álló grafikai összeállítással, itt bemutatkoznak a szépséges és igen értékes lapok, amelyek az Albertina múzeum tulajdonában vannak. értékük felbecsülhetetlen. Ez a kiállítás május 14-ig látogatható.

Az Albertina Modern február 24-én nyitja a második részt, amelyen Andy Warholtól Damien Hirst-ig a munkáik tekinthetők meg július 23-ig. Az angol Hirst egyszerre művész, vállalkozó, aki 1965-ben született. Az ismertetés szerint hatott rá Koons – ő Staller Ilona, azaz Ciccolina férje volt -, de Marcel Duchamp, és a Sex Pistols is. Hirst egyik, legismertebb műve az a koponya, amelynek címe: Isten szeretete előtt.

A két kiállítás tükrözi és szemlélteti a gyűjteménypolitika révén a folyamatosságot, egyúttal az évszázadok során bekövetkezett technikai fejlődést. A kiállítási katalógus már megvásárolható. Valentin-napon egy belépőjegy megvásárlásával ketten látogathatják a tárlatot.

*

A múzeum nyári tábort hirdet 6-12 éves gyerekeknek a nyári szünet idejére. Itt megismerkedhetnek a kicsik barátságos körülmények között, vidám tréfák mellett és változatos módon a kreativitással, a festészettel.

Hajós Anna