A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) olyan sikeres fiatalokat keres az idén is, akik kiérdemlik az Év fiatal vállalkozója díjat.

Az elismerésre november 20-ig a FIVOSZ honlapján jelentkezhetnek vagy jelölhetőek a legalább három éve sikeres saját vállalkozást működtető, 18 és 40 év közötti természetes személyek, magyar fiatalok. Az immár másfél évtizedes múlttal rendelkező díjjal a FIVOSZ azokat a vállalkozókat jutalmazza, akik a fiatal koruk ellenére is sikeresek a gazdasági életben, valamint jó példaként szolgálhatnak a fiatalabb generációk számára. Kovács Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke szerint nagyon várják a női és vidéki vállalkozások jelentkezését is, hiszen a tehetség, a szorgalom, az akarat és a siker nem határolható nemekre és lokációra.

A FIVOSZ mind hazánkban, mind az Európai Unióban a fiatal magyarországi vállalkozók és vállalkozó kedvű fiatalok közössége, valamint hivatalosan elismert érdekképviseleti szerve. A szervezet egyik legfontosabb célja, hogy segítsen a következő vállalkozói generációnak megteremteni azt a vállalkozói réteget, akik hosszútávon, sikeresen képesek vezetni cégeiket.

Ez alapján építették fel a szövetséget és arra összpontosítanak, hogy segítsék tagjaikat üzletük fejlesztésében, lehetőséget biztosítsanak az egymással való kommunikációra, és ez által új üzleti kapcsolatok, trendek, technológiák megismerésére.

A FIVOSZ ma már több mint 20 ezer fiatal életére van közvetlen hatással, egészen az induló cégek képviselőitől a milliárdos árbevételű vállalkozások tulajdonosi köréig. A szervezet céljai elérése érdekében együttműködik az ország és Európa legmeghatározóbb gazdasági, vállalkozói szervezeteivel. Közben közösséget építenek, egymást segítve fejlődnek és egyaránt segítenek a vállalkozások elindításában és fejlesztésében.

Havonta rendeznek különböző szakmai esteket, ahol kapcsolatépítési lehetőséget is biztosítanak tagjaiknak, hogy üzleti kapcsolatokra tehessenek szert. Országos szinten már több mint 40 ezer emberrel állnak kapcsolatban, eddig 1346 cég elindulásához járultak hozzá, s 560 konferenciát és szakmai előadást szerveztek.

A FIVOSZ az Év fiatal vállalkozója díjra való jelentkezés vagy javaslat mellett, egyben várja az ingyenes regisztrációt a november 20. és 25. közötti, 15. Fiatal Vállalkozók Hete Üzleti és Karrier Show-ra, amelynek programjában szerepel az Év fiatal vállalkozója díj átadója is. A rendezvényre különleges előadókkal és meglepetésekkel is készülnek. Az idei helyszíneik: Budapest (november 24-25.), Miskolc (november 21.), Győr (november 23.), Nyíregyháza (november 22.) és Zalaegerszeg (november 24.).

Földesi László

Fotó: FIVOSZ