Fergeteges koncertben volt részük azoknak, akik április 12-én este, ellátogattak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es termináljára. A patinás, még a második világháború előtt tervezett, műemléki védettséget élvező épület központi csarnokában ugyanis a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében Baráti Kristóf világhírű Kossuth-díjas hegedűművész, valamint a Kodály Filharmonikusok Debrecen lépett fel.


A különleges inspiráló térben, Somogyi-Tóth Dániel változatos műsort vezényelt, melyben Stravinsky jól megfért Vivaldival. Igazi csemegeként hangzott el Debussy híres zongoraprelűdje, melyet Leopold Stokowski ültetett át nagyzenekarra. Az 1930-ban készült, lenyűgöző pompájú átirattal a hazai közönség ritkán találkozik. Somogyi-Tóth Dániel a debreceni zenei élet két meghatározó műhelye, a Kodály Kórus és a Kodály Filharmonikusok művészeti vezetőjeként a nagy múltú együttesek munkájának összehangolására és egy új arculat kialakítására vállalkozott. A repertoár felfrissítése, az újszerű koncertezési formákkal való kísérletezés többek között azt a célt szolgálja, hogy az együtteseket minél szélesebb körben ismerje meg a hazai közönség, s hogy Debrecen mind a magyar, mind a nemzetközi komolyzenei életben növelje szerepét.
Az eseményre – rendhagyó módon – a ferihegyi Aeropark repülőgép-múzeum Malév nosztalgiabuszai szállították a koncert közönségének egy részét a Deák térről a helyszínre, majd a hangverseny után vissza. Az 1-es terminál most harmadik alkalommal adott otthont ilyen koncertnek, de a gyönyörűen felújított belső teret a Budapest Airport más alkalmakkor, például fogadások, konferenciák vagy filmforgatások alakalmával is hasznosítja.