Bár a szeptember eleji eseményekről már lekéstünk, maradt még sok-sok érdekes élmény lehetőség a villányi borvidéken. Itt van például a szeptember 17-i „Szüreti gördülő dűlők”. Ennek révén végig lehet utazni a villányi borvidék gyönyörű tájain, megcsodálva az őszi színekbe borult tőkéket, felfedezve a hagyományos pincefalvakat Villánytól Siklósig. Minden állomáson frissítők és falatok várják, a túra végén pedig egytál étellel kedveskednek az elővételes jegyet vásárlóknak.

  Szeptember 23-25-én huszonhatodik alkalommal kerül sor az Európai Bordalfesztiválra, amelyhez kapcsolódik a Villányi Prémium Bormustra. Ekkor a pécsi és a villányi borvidékre nemzetközi kórusok látogatnak, lesznek pincekoncertek. Pécsett a Kodály központban kerül sor a gálakoncertre, ahogy a bormustrára is. Vasárnap, a bor és dal ünnepén a pécsi Széchenyi téren szüreti felvonulás és hangverseny zárja az eseményt.

A Vylyan Pincészet megalapításának 30. évfordulóját ünnepeli, ezért szeptember 17-én születésnapi partit szerveznek, amire mindenkit szeretettel várnak.

    Fergeteges szüreti mulatság, szélesre tárt pinceajtók a „Szüreti nyitott pincék Palkonyán” szeptember 17-i jellemzői. Jelzik, hogy befejeződött a szüret, a borkóstolók mellett gasztrokulturális élményekre és igazi fesztiválhangulatra lehet számítani.

A borvidék minden hónapban helyi termék védjeggyel emel ki egy itteni kimagasló minőségű készítményt és vele termelőjét. Most a Szt. Trinitás lágysajt nyerte el a kitüntető címet, amelyet a Trinitás Sajtműhely és Miszli Lakásétterem kínál. Vokányban az őstermelő házaspár hat éve készít sajtot, többfélét. Juliska túrótortája pedig az étterem látogatóinak nagy kedvence.

Hajós Anna