Az Utazz Afrikába nevű utazási iroda nyári tanzániai, kenyai és etiópiai útjaira útitársakat és szobatársakat keres egyedül utazó, már szerződött utasaik mellé. Május 28-án a Ferenciek terére csoporttalálkozót szerveztek a legtöbb nyári úttal kapcsolatban. Lesz július 5-17. között egy tanzániai út, amelynek során szafarin vehetnek részt az UNESCO védelem alatti Serengeti nemzeti parkban, és vadlesen a Ngorongoró kráternél, találkozhatnak maszájokkal, majd üdülés következik az Indiai óceán partján. A világörökséggé nyilvánított Stone Town és egy fűszerfarm látogatása, magyar kísérővel ugyancsak része az útnak.

   Július 20. és augusztus 3. között a misztikus Etiópia az úti cél, a világ egyik legősibb keresztény kultúrája. A 14 nap során világörökségi helyszínek meglátogatása mellett természeti népekkel való találkozás is szerepel a programokban.

Augusztus 6-18. között Kenya nagy állatvándorlása a Masai Mara Nemzeti Parkban, amely a világ hét új csodájának egyike és üdülés a Diani Bech-on a cél. A Kilimandzsáró lábánál, Hemingway nyomában is megjelennek, majd vadlesen több nemzeti parkban.

Augusztus 18-30. alatt szafarit szerveznek Kenyában, amelyhez üdülés társul az Indiai óceán partján. Itt sem marad le a nagy állatvándorlás, és a szafari a Kilimandzsárónál.

Hajós Anna