A Magyar Nemzeti Múzeum második alkalommal rendezte meg Mecénás Szalonját. A cél a kölcsönös partnerség kialakítása a magyar művészet és kultúra ápolása és fejlesztése mellett elkötelezett támogatók és a múzeum között. Az ötlet épít a múltra, hiszen a múzeum alapítása az 1802-es adományozás révén jöhetett létre. Ekkor döntött gróf Széchényi Ferenc úgy, hogy gazdag gyűjteményeit „édes hazámnak és a közösségnek haszna ára és javára mindörökre és visszavonhatatlanul adományozom, átadom és átruházom”.

A múzeum vezetése szeretné elérni, hogy a jövőben a kulturális területen is sokkal nagyobb hangsúlyt kapjon a magán mecenatúra. Így segítve a múzeum működését, a gyűjtemény gyarapítását és a programok megvalósítását. A szponzorok számos előnyhöz juthatnak és tagjaivá válnak egy kizárólagos körnek.

Most újabb kinccsel gyarapodott a múzeum gyűjteménye: a V-HÍD Építő Zrt. Jászai Marinak, a magyar színháztörténet legikonikusabb művészének különleges vitrinszekrényét vásárolta meg számukra.

A neves bútorgyáros, Thék Endre egyedi megrendelésre készítette a különleges vitrinszekrényt. Thék Bécsben és Párizsban is dolgozott, majd Pesten alapított műhelyt, amely korának legjelentősebb bútorgyára lett. Darabjai régi angol és francia bútorok stílusában készültek. Jászai Mari szekrényéért a hagyatéka árverezésekor ötmillió koronát fizettek. Jávorfából, mahagóniból és nyárfagyökérből készült; művelődéstörténeti szempontból – Jászai Marihoz kötődése és Thék Endre ipartörténeti munkássága miatt – kiemelt darabja lesz a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményének.

Hajós Anna