Idén április 6-10. között, immár 40. alkalommal rendezik meg a Hungexpo területén a CONSTRUMA nemzetközi építőipari, valamint az OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítást.

A rangos rendezvényre előzetesen bejelentkezett mintegy 400 cég öt pavilonban várja a szakembereket, és az építkező, felújító végfelhasználókat. A kiállítók által felvonultatott újdonságok széles kínálata mellett konferenciák, workshopok, gyakorlati bemutatók, előadások is várják az érdeklődőket. A szakemberek többek között olyan programokon vehetnek részt, amelyek segíthetik szakmai fejlődésüket, széleskörű tájékozottságukat, és az ágazat legújabb tendenciáinak megismerését. Emellett a kilátogató végfelhasználók számára is vonzó bemutatók, tanácsadások, kerekasztal-beszélgetések teszik színessé a kiállítás kínálatát.

A kiállítás első napján, április 6-án a körforgásos építésgazdaság jegyében rendezik az idei Országos Építőipari Konferenciát. Ugyanezen a napot díjazzák a kiállított termékek közül a legkiválóbbakat, példaként állítva azokat a szektor valamennyi szereplője számára. A CONSTRUMA DÍJ-ra a Construma, az OTTHONDesign és a Reneo kiállításokra bejelentkezett cégek pályázhattak.

A CONSTRUMA a rendezvény öt napja alatt teljesen megújult környezetben, számos újdonsággal várja a látogatókat. A megújult Hungexpo területe ugyanis mind elrendezésben, mind tartalmában új lehetőségeket kínál a kiállítás résztvevőinek. A CONSTRUMA, mint az építőipar hazai csúcsrendezvénye, a közép-kelet-európai régió vezető otthonteremtési kiállítása, amely az építőipar, az épületgépészet és a lakberendezési szakma szereplőinek kínál kiváló lehetőséget a legújabb fejlesztések, innovatív megoldások bemutatására Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

A CONSTRUMA azonban nem csak bemutatja az iparág újdonságait, hanem előrevetíti a fejlődési irányokat, segíti a szakembereket a tájékozódásban, szakmai képzésben. Tehát egy olyan koncentrált piac, amely kiváló lehetőséget nyújt a szakmai feltöltődésre, valamint az üzletek kötésére is.

2021 őszén indult el, és azóta már több kiállításon is jól vizsgázott a Hungexpo új szolgáltatása, a mobilapplikáció, amely segíti a látogatók jegyvásárlását, regisztrációját, jegykezelését és tájékozódását a helyszínen. Nem utolsó szempont, hogy a kiállításra a belépőjegyet kedvezményesen lehet majd az applikáción keresztül megvásárolni. A kiállítás előtt és alatt tájékozódhat a látogató a programokról, azok helyszínéről, és okostelefonjával segítséget kaphat a helyszínek megtalálásában. Kiválaszthatók a kedvenc kiállítók, megtervezhető az egész látogatás és még további kényelmi szolgáltatások várják a látogatókat az applikációban.

Földesi László

Fotó: Hungexpo