Különleges böllérfesztivál várja ismét az érdeklődőket Bócsán, a Parkerdőben. A tizedik alkalommal megrendezett találkozó legnagyobb öröme, hogy ellentétben a tavalyival és tavalyelőttivel, létrejöhetett. A szervezők célja a disznóvágás hagyományának ápolása, a használt fortélyok megismertetése, és természetesen az idegenforgalom fejlesztése. Végső soron egy közösen eltöltött nagyszerű nap!

A X. Bócsator március 12-én lesz. Hajnali hétkor a kötények kiosztásával kezdődik, és nem maradnak el a népi rigmusok, a pálinka és az össztánc sem. Kóstolójegy ellenében lehet megízlelni a finomságokat, reggeliként a helyben sült vért, majd a pecsenyét, a kolbászt, a hurkát, a töpörtyűt, a disznótoros levest, és a töltött káposzta sem marad el.

A falukemencében, és a környező „tanyaudvarokban” többfajta sütemény készül reggeltől folyamatosan, igazi, helyi, tanyasi ízekkel. A hatáshoz hozzájárul a látvány is, ahogy készülnek. Az italokról központi söntés gondoskodik.

Nem maradnak el a kulturális programok sem. Mindenkit táncra csábít a híres Halas táncegyüttes. A Nosztalgia zenekar a tanyaudvarokat is megénekelteti. A műsorvezető Káposzta Lajos lesz, délután pedig fellép Laci betyár.

Előző este hatkor borkóstolós vacsorára várják az előzetesen bejelentkezett vendégeket.

Hajós Anna

További tájékoztatás: www.bocsa.hu