Móricz Zsigmond születésének 140. évfordulója tiszteletére július 23-án és 24-én ismét színre kerül Debrecenben a Légy jó mindhalálig című musical, szimfonikus zenekari kísérettel.

A nagyerdei szabadtéri színpadon kivételes városi összefogás eredményeként a Csokonai Színház, a Kodály Filharmonikusok Debrecen, a Lautitia gyermekkar, az Ady Endre Gimnázium dráma tagozatos tanulói közreműködésével egy több mint százfős szereplőgárdával történik meg a koncertszínházi előadás. 

Kocsák Tibor és Miklós Tibor  népszerű zenés játéka 1991-ben tartotta legendás ősbemutatóját, amely azóta több ezer előadást és teltházas előadás szériát ért el. Legutóbb ugyancsak Debrecenben, 2013-ban. A musical több zenés számát ma már a legkedveltebb slágerek között tartják számon. A mostani előadást Bálint Albin rendezi, a Csokonai Színház művészei mellett Földes Tamás, Náray Erika, Nagy Dániel Viktor, Nagy Anikó, Varga Klári, a gyermek főszerepekben Németh Krisztián Róbert és Szoboszlai Balázs lép fel. A zenei vezető és karmester Bókai Zoltán.

A produkció a Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2019-es programsorozata keretében valósul meg.

Hajós Anna