A statisztika szerint tavaly 31 millió forintért vásároltunk, mi magyarok, vodkát. Újdonságként jelent meg a hazai röviditalok között a Kralska, vagyis Király vodka. Bulgáriában, Plovdivban, a világ hatodik legrégebbi városában készül, amelyet a trákoktól Nagy Sándor apja, Fülöp foglalt el, majd a rómaiak vették át az uralmat, azután a bolgárok. A röviditaluk a legfinomabb búzából készül, 30,5 százalékos alkoholtartalommal. Külön érdekesség, hogy ízesített vodkákat is gyártanak: csokoládé, mandula, narancs, zöldalma és körte aromájút 30 százalékos alkoholtartalommal.      Értékesítik Szlovéniában, Szlovákiában, Csehországban, Szerbiában és Horvátországban is.

A magyarországi forgalmazó, a csömöri Bevilija kft. képviseletében Avas Zsolt, valamint Somogyi Hermina kommunikációs igazgató a Magyar Újságíró Szövetség turisztikai és gasztronómiai szakosztályának újságírói részére mutatta be a vodka különlegességeket, amelyekkel azt is tervezik, hogy a mixerek megnyerésével különböző koktélok alapanyagaként szolgáljanak. Ugyancsak szerepel a kínálatukban gin, amelynek az érdekessége, hogy minden palack csak a hozzátartozó kulccsal nyitható. Kínálnak jellegzetes, fűszeres aromájúakat a tradicionális mellett, mint például a boróka-, gyömbér-, és koriander-ízesítésűeket.

Hajós Anna