Rövid szünet után a tajvani légitársaság Amszterdamból és Frankfurtból újra beindította járatait. Egyúttal a Taipei nemzetközi repülőtér (TPE) március 1-től ismét fogadja a tranzitutasokat, akkor, ha nem töltenek nyolc óránál hosszabb időt a repülőtéren, és nem váltanak légitársaságot a továbbutazáshoz. Viszont továbbra sem lehet Tajvanon keresztül továbbrepülni a kínai városokba.

A minimális igények miatt Frankfurtból és Amszterdamból márciusban csak heti egy-egy közvetlen járat közlekedik. A magyar utasok számára kiváló a menetrend, mert az összes járathoz van budapesti csatlakozás a Lufthansa és a KLM járataival. Diószegi Ilona, a China Airlines magyarországi marketingképviseletétől hangsúlyozta, hogy az indulás előtt fontos megnézni az aktuális egészségügyi és határrendészeti előírásokat, amelyek szükségesek a tranzit és célországokba, mivel a helyzet napról napra változhat. Tajpejen keresztül a légitársaság csatlakozási lehetőséget biztosít a továbbutazáshoz többek között Bangkok, Szingapúr, Penang, Kuala Lumpur, Dzsakarta, Ho Chi Minh City, Hanoi, Manila, Phnom Penh, Tokió (Narita), Fukuoka, Nagoya és Szöul repülőterére. További járatok közlekednek Ausztráliába, Új-Zélandra és számos japán városba.

A China Airlines meghirdette áprilisi menetrendjét is. Ha a COVID helyzet változatlan marad, hasonlóan tervezik a járatok számát. Frankfurtból havi öt, Amszterdamból havi négy, és Londonból (LHR) havi két járat közlekedik majd Tajpejbe, onnan pedig tovább Dél-Kelet-Ázsiába a fenti desztinációkba, Ausztráliába, Új-Zélandra és Japánba.

A naprakész információ megtalálható a légitársaság weboldalán.

Hajós Anna