A Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal a Duna budapesti szakaszán, a Győr rendezvényhajó fedélzetén látta vendégül a turisztikai szakma munkatársait és az újságírókat. Az eseményen jelen volt Abdelkarim Hermi tunéziai nagykövet, valamint Raja Ammar az idegenforgalmi hivatal magyarországi igazgatója. Mindketten elmondták, országuk nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy Tunézia továbbra is biztonságos uticél maradjon, és a legjobb egészségügyi feltételek mellett tudja fogadni az odautazókat.

            Raja Ammar a szezon értékelése során leszögezte, a beutazási korlátozások, szigorítások rosszul érintették a turisztikai szektort. A legfontosabb feladatuk az utasok egészségének biztosítása, valamint a következő évi lehetőségek előkészítése volt.

A nagykövet áttekintve az egészségügyi helyzet alakulását, és a turisztikára gyakorolt hatását, optimistán nyilatkozott a következő időszakról. Tunézia turizmusának két legfontosabb magyarországi értékesítője, a Kartago Tours részéről Füri Mihályné, és a Taurus Reisentől Sami Ben Azaiez bemutatta jövő évi elképzeléseit, jelezve, hogy útjaik értékesítése megkezdődött, és különleges ajánlatokkal készülnek a Black Friday-re. Hangsúlyozták a tunéziai célállomás fontosságát, emlékeztetve arra, hogy a korlátozások és nehézségek ellenére az afrikai ország jelen volt a 2021-es kínálatukban.

A hajón tunéziai ételeket kínáltak, népművészeti tárgyak és zeneszámok idézték meg az országot, és aki kérte, nevét arab kalligráfiával rajzolták meg emlékbe.

Hajós Anna

Fotó: Érczi László