Az Egyesült Arab Emirátusok legészakibb és legzöldebb emírsége most különleges turisztikai kínálatával kívánja egyre ismertebbé és vonzóbbá tenni területét a nemzetközi utazási piacon. RAKation néven nyári kampányt indítottak, amelynek a célja a nyaralók oda invitálása.

Ras Al Khaimah tengerpartja 96 kilométeres, érintetlen strandokkal, buja mangrove erdökkel. Az emirátus történelme több mint hétezer éves. Remek aktív turizmusra csábító programjai révén tökéletes úticél mind a családok, mind a különlegességre vágyók részére. Mindezzel könnyű megismerkedni a most indult, és szeptember 15-ig tartó kampány alatt. Akik legalább három éjszakát foglalnak a résztvevő huszonhét három, négy, vagy ötcsillagos szálloda valamelyikében, ingyen belépőjegyet kapnak a régió legnagyobb, 1840 méter hosszú, hajtűkanyarokkal tűzdelt bobpályájára, ahol nyolc percen át adrenalin „fröccsben” lesz részük.

Érdekesség, hogy 30 százalékos kedvezménnyel további aktív programok vehetők igénybe: ilyen a Jais Flight, a világ leghosszabb kötélpályája, amely 160 kilométer/óra  sebességgel, 2,83 kilométeren keresztül hozza a pulzusszám emelő légi kalandot. A Jais Sky Tour pedig hat különleges zipline pályával várja a látogatókat. Ugyanez a kedvezmény jár az Egyesült Arab Emírségek legmagasabban fekvő éttermében, az 1484 by Puro-ban a fogyasztásra.

Az emírség turisztikai fejlesztési hivatala a kampány keretében ingyenes transzfer járatokat biztosít az akcióban résztvevő programok és az étterem helyszínére.

A turisztikai akciókról, a kampányban résztvevő szállodák listájáról és a további részletekről folyamatos tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők a www.visitrasalkhaimah.com, és a Hashtag:#VisitRasAlKhaimah felületén.

Hajós Anna