Miközben napjainkban csak járat leállításokról és ritkításokról szólnak a hírek, ritka kivétel, hogy a TAP portugál légitársaság legújabb gépével új járatot indít. Bár október végére tervezték a járatindítást, de várhatóan erre előbb kerül sor Lisszabon és a népszerű brazil északkeleti üdülőhely, Maceio között. Erre heti három alkalommal kerül majd sor. Eddig nem voltak közvetlen járatok Európa és az Alagoas állam fővárosa, Maceio között. Ez a régió leglátogatottabb városa; a csodálatos, fehér homokos strandokon kívül vonzerő a koloniális óváros, a számos múzeum, a pálmákkal szegélyezett tengerparti promenád. Az öko- és a sportturizmus egy helyen megtalálható. A régióba a TAP gépei jelenleg is repülnek Lisszabon és Fortaleza, illetve Recife között. Összesen heti 18 TAP járat biztosítja az összeköttetést Portugália és Brazília közt.

További kedvező hírekről tájékoztatott Sárdi Rezső, a brazíliai HAVAS Creative Tours képviselője. A legnagyobb belföldi és nemzetközi forgalmat bonyolító brazíliai légitársaság, a GOL, újból megnyitotta csoportfoglalási rendszerét. 2021. áprilistól júniusig ismét lehetséges a csoportos helyfoglalás. A légitársaság jelenlegi menetrendje elsősorban a belföldi járatokra koncentrál. Számos nemzetközi járatot felfüggesztettek, leállítottak, vagy szüneteltetnek. Nemzetközi járataik közül tervezik az újraindítást szeptemberben és októberben Buenos Airesbe, Cordobába, Rosarioba, a bolíviai Santa Cruz de la Sierrába, Santiagoba, Asuncionba, Limába és Orlandóba.

Beindult a turizmus az Iguassu vízesésnél is, újból szervezhetők ide a programok, akárcsak a nemzeti park meglátogatására, a Macuco szafarira, a helikopter túrákra, a kirándulásokra az ITAIPU vizierőműhöz, a három ország közös határához, illetve a madárparkhoz. Az argentin és a Paraguay-i határ jelenleg zárva van; a két országba szárazföldi úton nem lehet átjutni.

Hajós Anna