Szerbia korlátozások nélkül megnyitotta határait. Ez azt jelenti, hogy negatív vírusteszt és karantén kötelezettség nélkül léphetnek be az országba mind a hazai, mind a külföldi állampolgárok – közölte az MTI. A szerb kormány törölte az eddigi szigorító rendelkezéseit. Június 2-től nyitnak a kávézók és az éttermek a legtöbb helyen. Az árak várhatóan mérséklődnek.

Az Alpha Travel munkatársai, építve a szerbiai határnyitásra, várják az egyéni, vagy csoportosan utazók jelentkezését. Mint Dankó Dénestől, a vezetőjüktől megtudtuk, a Délvidék és Szerbia megismertetésére invitálják a magyar érdeklődőket. Az ország közeli, biztonságos, a látnivalók egyediek, és az ár/érték arány magas minőséget tükröz. Mind egynapos, mind hosszabb utak szervezését is vállalják, építve az utazni vágyók kívánságaira. A városnézés sorozatukban szerepel például szecessziós túra Szabadka és Palics látnivalóival, de Belgrád, Topolya, Magyarkanizsa és Csantavér szintén bemutatkozásra kész többek között. És van 21 középkori vár is. Mindezt magyar nyelven biztosítják.

Nem hiányzanak a gasztro programok sem, bortúrák, házipálinkák, füstölt kolbász-kóstolók egyaránt. Az utak élvezetét nagyban elősegíti, hogy a Szerbia magyarul jeligéjű csapat jól megalapozott helyi kapcsolatokkal rendelkezik. Szívesen közreműködnek az utak kiválasztásában.

Információs portállal is rendelkezésre állnak, hogy az utazási élmény egyszerre lehessen szórakoztató, érdekfeszítő, vagy éppen pihentető. A virtuális háló kezelője Fürstner Klára, a rendezvények szervezője Jurisich Lídia.

Az információk elérhetősége:

https://www.szerbiamagyarul.com

Hajós Anna