2020-ban az idén kilencéves fesztivál, ahogy a szervezőktől megtudtuk, lesz is, meg nem is. Koccintunk is, meg nem is. Találkozunk is, meg nem is. Így várhatjuk az éterben jelentkező fesztivált június 5-én és 6-án. Készülnek élő interjúk a borászokkal, zenészekkel, a gasztronómia képviselőivel, lesz rosé- és pezsgőkóstoló, valamint sok-sok zene. Az eseménynek a varázslatosan felújított Millennium Háza ad otthont, háttérben a rózsakerttel. Mi, nézők pedig bontsunk egy rosét, és borozzunk a nappaliban, a teraszon, a kertben, vagy ahol jól esik! Együtt!

Ízelítő a programból: a stúdió vendége 5-én, pénteken két borász lesz: Dúzsi Tamás és Szentpéteri Attila, a hölgyek részéről Gálné Dignisz Éva és Nyúlné dr. Pühra Bea. Könnyed beszélgetést ígér Farkas Kriszti „Volkova”, a Folkfonics együttes énekese, valamint a PizzaMe tulajdonos testvérpárja. Az estét DJ Juhász Laci műsora zárja, ugyancsak élőben.

Szombaton, 6-án két újabb fiatal borászt ismerhetnek meg az érdeklődők: Béger Ákos és Farkas Gedeon a díjnyertes rosé borok készítésébe avat be. A Balatonról Bezerics Dániel és Baranyai Péter érkezik, pezsgőikkel. Ismerkedhetnek rajtuk kívül Háfra Katalin makronkészítővel és András Tündével, aki a kürtőskalács mestere. Fellép Odett, valamint a Mongooz and the Magnet koncertje is megmozgat mindenkit.

Az eseményre különleges, feliratos pohár készült, amelyet a Rosalia honlapján lehet megrendelni, ahol további információk is várják az érdeklődőket – tudtuk meg Oláh Ritától, az esemény sajtófőnökétől.

Hajós Anna