Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, a 2022-es évet 277,7 millió euró nettó árbevétel mellett 76,6 millió euró nyereséggel zárta, a COVID időszaka alatt felgyűlt 198 millió eurós veszteséget ezzel 121 millió euróra faragta le.

A vállalat  tavaly elérte a COVID előtti utasforgalom 75%-át, a légi áruszállítás terén pedig évi 194 ezer tonnás árumennyiséggel rekordot döntött. 2022-ben a vállalat nettó árbevétele 277,7 millió euró volt, ami több, mint a 2020-as és 2021-es évben összesen.

A cég 47 millió euró értékben hajtott végre infrastrukturális beruházásokat tavaly,  hiszen a  vállalat tulajdonosai és menedzsmentje számára kiemelt szempont a budapesti repülőtér színvonalának folyamatos emelése, az utasélmény fejlesztése és a repülőtér kapacitásának az előrejelzésekhez igazított bővítése.

A fejlesztések értéke négy év alatt, 2022 év végére meghaladta a 270 millió eurót (90 milliárd forintot) és ezeknek a beruházásoknak köszönhetően a repülőtér több nemzetközi elismerést is kapott már idén: az utasok szavazatai alapján Európa legjobb repülőtere lett,  sorban tizedszer nyerte el a Skytrax régió legjobb repülőtere címet, sőt, szintén az idei év elején a repülőtér által nyújtott szolgáltatási színvonal négy csillagos minősítést kapott a Skytrax nemzetközi auditoraitól.

Esbé